Crescent Suzuki WSB har avslutat årets första försäsongstest, vid Autodromo International do Algarve efter att regn stoppade mycket av det två dagar långa evenemanget.

Inkonsekvent väder förde med sig regnduschar och kalla vindar över Portimao under större delen av onsdagen och hämmade utvecklingen och resulterade i att Alex Lowes och Randy de Puniet bara körde en handfull varv.

Torsdagen såg ut att vara mer av samma sak, då en blöt bana hälsade teamet välkommen till banan i morse. Men solen vågade sig äntligen ut under eftermiddagen, vilket gjorde att Lowes och de Puniet kunde sätta några välbehövliga varvtider ombord på deras 2015-specificerade Yoshimura-drivna GSX-R1000-maskiner.

Lowes avslutade cirka 50 torra varv på den portugisiska banan med att sätta en bästa inofficiell tid på 1'44.0 - medan hans nya franska teamkamrat körde cirka 40 varv, med en bästa tid på 1'45.7, medan han fortfarande lärde sig att hitta runt på banan.

Trots de inledande väderförhållandena hann Crescent Suzuki-teamet med ett omfattande testprogram – där den nya 2015-motorn uppges ha fungerat bra - och hann även med att testa nya kopplingsdelar och olika förar-anpassningar.

Crescent Suzuki-teamet reser nu till Jerez i södra Spanien, för att fortsätta testarbetet under det andra och sista privata testet planerad till att dra igång klockan 10:00 på måndagen den 26 januari.