För några veckor sedan avslöjades att den skotska whiskyproducenten The Balvenie och motorcykelbyggaren Ida Olsson krokar arm för att lansera The Balvenie Motorcycle. Efter flera månader av bygge, och noggrant hantverk, är motorcykeln äntligen klar. Här är de första bilderna på det unika bygget.

Tidigare i höstas avslöjades att The Balvenie samarbetar med motorcykelbyggaren Ida Olsson för att lansera The Balvenie Motorcycle, en skräddarsydd motorcykel där vissa delar görs helt för hand. Efter månader av bygge, precision och noggrant hantverk är motorcykeln äntligen klar.

Motorcykeln, en Royal Enfield Continental Gt 650, har omsorgsfullt byggts om för hand med exklusiva detaljer och materialval. Ett handsytt lädersäte, en specialdesignad bensintank och gaffelskydd i handsytt italienskt läder ger motorcykeln en helt unik design. Även detaljer i ekträ har utformats som ska anspela på whiskyfaten från destilleriet.

– Jag är väldigt stolt över slutresultatet men också tacksam över att ha fått möjlighet att vara en del av det här samarbetet. Att som motorcykelbyggare få skapa en unik och skräddarsydd produkt med hantverk i fokus, har varit både spännande och utmanande. Här har jag fått testa både min kreativitet och nyfikenhet. Min tolkning av motorcykeln, med inslag från The Balvenieshantverksmässiga ådra, blev om möjligt ännu bättre än jag vågat hoppats på, säger Ida Olsson.

– Syftet med det här projektet har varit att gestalta hantverket och ge kreationen en röst. Hantverket har en central roll i whiskyframställningen av The Balvenie, och Idas tolkning av detta är helt fantastisk. Hennes fokus och noggrannhet genom hela processen men också hennes hängivenheten till kvalitet och originalitet är precis vad som symboliserar The Balvenies whisky, säger Erik Möller, Brand Manager på The Balvenie.

Bygget har dokumenterats visuellt i form av en mini-serie i fyra avsnitt som släppts under hösten. Idag, den 16 december, släpps tredje avsnittet: Här kan alla avsnittet ses: The Balvenie Motorcycle - YouTube