Nu till helgen är det dags igen för helhelg med USM/DSM på lördag och stora SM på söndag. Linköpings MS är arrangör och man kör tävlingarna ute på Prästtomta där även Stångebroslaget brukar köras. Där har man god tillgång på mark och kan bjuda på ett 35km långt banvarv som räknas som inhängnat och därmed öppnar upp för förare utan körkort. Detta har medfört att man till söndagens SM tävling har ett stort antal "nya" juniorer som tar chansen att testa på JSM.

Lördagens tävling är finalen för USM/DSM och det är riktigt tight i tabellen i flera klasser vilket kommer medföra rafflande fighter på Prästtomta. På söndagen körs årets näst sista SM/JSM/VRM/LC och även där är det tight i framförallt den prestigefyllda Swedish Enduro Cup.

Banvarvet som på söndagen mäter crka 35 kilometer inehåller 4 stycken specialprov och därimellan riktiga endurotransporter i skogen.

SP1 är ett crossprov på cirka 6 minuter därefter följer en ca 20 minuter lång transport för att komma till SP2 som är ett naturligt extremeprov på cirka 5 minuter.

Efter service är det dags för varvets längsta prov, SP3, som är ett enduroprov på ca 16-17 minuter vidare på en kort transport till SP4 som är ett crossprov ute på gräsgärdet med en åktid på cirka 5 minuter, sedan följer en transport på cirka 17 minuter in till service och nytt varv.

SM/JSM kör 3varv + 2SP

VRM/LC kör 2varv+ 2SP

Bredd kör 2 varv.

Tävlingen följs bäst på plats i Prästtomta och då sänds speakerljudet ut på FM bandet på 96,1MHz.

Hemma i stugorna kan ma följa det hela live via webradio och liveresultat på www.endurosm.se