Hondaförarna Marc Marquez och Dani Pedrosa laddar upp inför årets tredje spanska deltävlingen i årets MotoGP, efter seger för Pedrosa på Misano och Marquez i mästerskapsledning med 43 poäng övertag över andraplacerade Valentino Rossi.

Marc Márquez har två segrar på Motorland Aragon: En i Moto2 år 2009 och ytterligare en i MotoGP år 2013. Spanjoren har för tillfället 43-poängs ledning i MotoGP med 5 tävlingar kvar för året, och är den enda föraren att ha tagit poäng i varje race den här säsongen.

Marc Marquez kommenterar inför helgens race: "Aragon är en bana som jag gillar mer än Misano, och jag tror att den passar min körstil bättre. Med det sagt, det är också sant att en speciell egenskap i MotoGP detta år är att saker och ting kan förändras en hel del från race till race, så vi ska se om vi kan hantera allt bra så att vi kan få till en bra helg. Jag kommer att angripa racet redo att anpassa mig till den rådande situationen, men givetvis kommer jag försöka kämpa om en pallplats igen, framför min hemmapublik och min fan club."

Dani Pedrosa har tagit 4 pallplatser på Motorland Aragon: Tre andraplatser under 2010, 2011 och 2015, och en seger år 2012.

Motorland Aragon är 5078 meter lång och erbjuder 17 kurvor, 10 åt vänster och 7 åt höger. Banans längsta raksträcka mäter 968 meter. Snabbaste varvtiden som noterats på banan är 1:46,635 och sattes av Marc Marquez år 2015.