Trots en tärd världsekonomi finns det härliga ljusglimtar på sina håll, bland annat vid Evpatoria Crimearegionen i Ukraina. Där har motoGP-fantasten och entreprenören Anatoly Kuchminu lyckats lägga grunden till vad som är tänkt att bli en av världens modernaste motoranläggningar, Crimea GP.

Det har redan investerats över 100 miljoner amerikanska dollar i projektet, och totalkostnaden beräknas hamna på cirka 260 miljoner Euro. Den nya moderna anläggningen är under byggnation, grunden är lagd och asfalteringsasrbetet påbörjat. Enligt Anatoly Kuchminu finns redan intresse från MotoGP-arrangören Dorna att köra ett race på banan nästa år.

op

Förutom en kartbana (på 1413 meter) ska anläggningen ha en huvudbana som är godkänd för bland annat MotoGP och Formel3 (och tester för F1) som mäter 4857 meter samt 33 depåboxar med tillhörande duschutrymmen, toaletter, kontor och kansliutrymmen.

Under våren förväntas stora delar av banan vara asfalterad och enligt Anatloy är tanken efter det att ett möte med representanter från FIM och Dorna ska hållas på anläggningen.