KGK Motor AB är den svenska generalagenten för Suzuki (motorcyklar, terränghjulingar och båtmotorer), vid sidan om Arctic Cat snöskotrar och terränghjulingar samt flera båtfabrikat. Nu står det klart att företaget även tar över agenturen för det spanska motorcykelmärket GasGas, med sina Enduro och Trialmaskiner.

 

Från och med idag, torsdagen 24 mars, tar KGK Motor AB över agenturen för GasGas i Sverige från Garage 24.

-För oss är det här jätteskoj. GasGas kompletterar vår produktportfölj med ett sortiment av både enduromotorcyklar och trialmotorcyklar. Vi tror att det finns en mycket stor potential i varumärket, vilket vi har tänkt bygga upp långsiktigt, säger Klas Östlund, affärsenhetschef på KGK Motor AB. GasGas är ett anrikt motorcykelmärke som spelat lite i skymundan här i Sverige, något det ska bli ändring på nu, kommenterar en glad och nöjd Klas Östlund, Affärsenhetschef hos KGK Motor AB.

Efter ett antal framgångsrika år i Sverige, då många framförallt enduroförare valde att köra GasGas, har det spanska märket varit mer sällsynt förekommande under de senaste åren. GasGas har tillverkat trial- och enduromotorcyklar sedan 1985 (trial) och 1989 (enduro). De har vunnit 13 VM-guld fördelat på nio i trial och fyra inom enduro. Den toppmoderna fabriken ligger i Salt, i utkanten av Girona i Spanien.

Med GasGas i Enduro-VM finner vi bland annat den flerfaldige världsmästaren i Enduro, Ivan Cervantes tillsammans med gasglade svensken Robert Kvarnström. Andra toppförare som väljer att köra GasGas är Dougie Lampkin, Adam Raga, Ludivine Puy, Christophe Nambotin, Jordi Figueras, Loris Gubian, Michael Brown, Pol Tarrés och Josep Rallo.


LÄNK TILL GASGAS