KTM satsar på Pro Superbike

Örebros egna roadracing stjärna Andreas Nylund väljer att sadla om till en ny säsong och tar tillfället i akt att starta nästa säsong med en helt ny hoj. I veckan blev det klart att Andreas åker för KTM Scandinavia nästa säsong.

32 åringen som har hållit igång i cirkusen i fem år väljer nu bort Yamaha för en KTM RC8. En hoj som kom förra vintern och har körts i den finska superbike serien av Vesa Kallio och Sami Penna. De gjorde även debut på svensk mark i somras på Gelleråsen, Karlskoga.


- Det känns som en riktig nytändning för mig
och mitt Team, en helt ny hoj och mycket bättre förutsättningar. Jag känner verkligen för det här projektet och hoppas jag ska kunna vara till hjälp med utvecklingen av RC8. Jag vet att hojen har potential att vinna race, det har Vesa visat i finnland där han vann de två avslutande racen i superbike serien. Jag testkörde RC8an i somras och den passar verkligen mig som förare. Det är en ära för mig som förare att komma in i "KTM familjen"! Så himla kul att de vill ge mig chansen, allt känns kanon just nu! Det ska bli så fruktansvärt roligt att komma igång med 2009års säsong, nu har vi verkligen möjligheten att slåss i toppen av Pro Superbike, förklarar Andreas Nylund.

KTM Scandinavia är etablerad i Örebro och har främst hållit på med enduro och cross. Inom roadracing har de inte funnits så länge men utvecklingen har redan kommit långt. KTM ser med tillförsikt fram mot 2009 års Pro Superbike säsong.

-Vi jobbar hårt med RC8 nu och mycket är på gång inför 2009 års säsong, säger Joachim Paulsson ansvarig för Pro superbike satsningen på KTM Scandinavia.

 

Nylund Racing