Efter succén i Europa tar Yamaha Motor det nya racingkonceptet R7 Cup till Skandinavien, med start redan från nästa år. Tävlingen riktar sig till alla förare som är intresserade av racingvärlden och två deltävlingar kommer hållas i Norge och tre i Sverige, varav en superfinal. 

Yamaha R7 Cup debuterade i år över stora delar av Europa och vänder sig till både befintliga och nya förare som vill ta steget från nybörjare till den riktiga racingbanan. Alla tävlar med samma fordon, vilket innebär att resultatet helt baseras på förarens skicklighet. De 30 bästa förarna i de olika nationella Yamaha R7-cuperna kommer att bjudas in till R7 Series European SuperFinale i slutet av säsongen.

-Vi ville skapa ett nytt koncept för att göra det lättare för unga förare att ta sig upp på tävlingsstegen. Det finns ett stort intresse för motorsport och roadracing över hela Skandinavien och vi vill skapa rätt förutsättningar för att få fler att upptäcka glädjen i sporten. Oavsett kön, ålder och bakgrund skapar vi en gemenskap bland förarna där de får testa sig fram och det är det som skiljer sig från andra professionella racingserier, säger Peter Chadwick, försäljningsdirektör MC på Yamaha Motor Scandinavia.

Cupen introducerades förra året samtidigt som Yamaha lanserade supersporthojen R7. Modellen kännetecknas som snabb, smidig och med samma aggressiva stil som sina stallkamrater i R-serien. Med GYTR-prestandadelar designade speciellt för modellen är den en idealisk basmodell för racing.

-Tävlingen är utformad för att vara kostnadseffektiv och lättillgänglig för de förare som vill tävla sig upp, men också de som är där för att få en rolig upplevelse, säger Peter Chadwick.