Leon Haslam från Storbritannien slutade sjua i årets Superbike-VM. Nu byter han till Team Red Devils Roma och nya Aprilia RSV4 RR.

Leon Lloyd Haslam i Smalley, Derbyshire, England den 31 maj 1983 och är son till Ron "Rocket" Haslam, som tävlade i 500cc VM under 1980-talet. Efter att ha tävlat i 250VM, fortsatte Leon med racingen i British Superbike innan han tog klivet upp till Superbike-VM från och med 2009. Efter ett år på Honda, körde Haslam sedan Suzuki, och slutade som tvåa år 2010 efter Apriliaföraren Max Biaggi. Leon blev sedan en fabriksförare åt BMW innan han återvände till Honda, och avslutade årets mästerskap på sjunde plats. Hans framgångar i Superbike-VM så här långt inkluderar 29 pallplatser och 3 racesegrar.

Leon Haslam: "Jag är nöjd med överenskommelsen med Team Red Devils Roma. Jag har haft några svåra år, och även dragits med olika skador, men jag är säker på att mitt nya team och jag kommer kunna få till en bra säsong nästa år. Jag tror att jag har erfarenheten och förmågan att kunna åstadkomma bra resultat. Framför allt så vet jag att jag kan räkna med ett bra team och att få köra på mästerskapets vinnande motorcykel. "